Leírás
Kóstolójegyzet
A pohárban a bor világos szalmasárga, enyhén zöldes reflexekkel jelenik meg. Az első illatolásnál már élénken megcsap az intenzív lime, zöld citromhéj, és kicsi zöldfűszeres jegy is.
A korty lendületes, ahol a lime és egres vezetik a sort, de megjelennek az illatban érzett zöldfűszerek, a csalán a petrezselyem, citromfű.
A jól megkomponált “gyümölcs–sav–zöld” jegyek ritmikus váltakozása tartja fenn az érdeklődést.
Egy ragyogó, napsütötte fehérbor, amely vibráló citrusokkal, érett gyümölcsökkel és friss, pezsdítő savakkal hozza el a villányi dombok energiáját minden kortyban.
Mihez ajánljuk?
A halak, és tenger gyümölcsei jól illeszkednek hozzá ciprusos mártásokkal.
A húsok közül a csirke vagy pulyka kakukkfüves, vagy koriandere páccal, illetve a friss kecskesajt, vagy feta jó választás.
Szezonban a spárga minden formájában óriási élmény.