Az érdekes sztorik érdeklik a vendégeinket!

Szakember, igaz, de ez túl általános kifejezés. Fantasztikus sommelier. Már jobb, de még mindig nem az igazi. Mesélő, figyelő, vicces gondolkodó. Farkas Balázs kollégánk mindez egy személyben, aki most azokra a kérdésekre válaszol, melyek talán már bennetek is felmerültek. Helyettetek kérdeztük, nyíltan!

Szakember, igaz, de ez túl általános kifejezés. Fantasztikus sommelier. Már jobb, de még mindig nem az igazi. Mesélő, figyelő, vicces gondolkodó. Farkas Balázs kollégánk mindez egy személyben, aki most azokra a kérdésekre válasz, melyek talán már bennetek is felmerültek. Helyettetek kérdeztük, nyíltan!

Mi érdekli leginkább a vendégeket?

A bensőséges sztorik! A kulisszatitkok, ezeket imádják, mikor személyes dolgokról beszélek. Legkevésbé arra kíváncsiak, hogy milyen savval szüreteltük, illetve mennyi a maradék cukor. Persze olyanok is akadnak, akik tanulni szeretnének, képezni magukat, de inkább a személyes történetek iránt érdeklődnek!

A vendégek választanak bort, vagy inkább a te ajánlásod alapján?

A mi szakmánkban nagyon nehéz megtalálni annak egyensúlyát, hogy mi az, amire ők vágynak, és mi az, ami a pénztárcájuknak is baráti. Ezt kb. egy perc alatt kell kiderítenem, és egy mondat után kitalálnom.

A Zsolt Virgo prémium vörösbor a borászat legdrágább és legkülönlegesebb bora! Minden bizonnyal feltették már a kérdést, hogy miért kerül ennyibe?

2018-ban olyan hordókat tudtunk vásárolni, amilyenek sehol nincsenek az országban. Éreztük, hogy ebből valami nagy dolog lesz! Hogy ez szenzációs lesz! Ezek a hordók nagyon izgalmas dolgot hoztak ki ízben! Ez a bor, a pont az „i” tetején! A borversenyeken mindenhol nyer, szakmailag elismerik, hogy szenzációs. Sokan büszkén mesélik, hogy kóstolták!

Mennyiben változott a Lator Bor Bisztró az elmúlt években?

Amikor elkezdtük az éttermet egy egyszerű bisztró volt, szuper ízekkel. Fokozatosan építettük fel a prémium borokat. Majd elindultunk a kicsit fine dining irányba. Vannak egyszerűbb és bonyolultabb menüink. Minden igényt ki tudunk elégíteni! Sok visszatérő vendégünk van, akik minden apró változást észrevesznek, hogy melyik tárgy hol volt például.