Szakember, igaz, de ez túl általános kifejezés. Fantasztikus sommelier. Már jobb, de még mindig nem az igazi. Mesélő, figyelő, vicces gondolkodó. Farkas Balázs kollégánk mindez egy személyben, aki most azokra a kérdésekre válasz, melyek talán már bennetek is felmerültek. Helyettetek kérdeztük, nyíltan!
Mi érdekli leginkább a vendégeket?
A bensőséges sztorik! A kulisszatitkok, ezeket imádják, mikor személyes dolgokról beszélek. Legkevésbé arra kíváncsiak, hogy milyen savval szüreteltük, illetve mennyi a maradék cukor. Persze olyanok is akadnak, akik tanulni szeretnének, képezni magukat, de inkább a személyes történetek iránt érdeklődnek!
A vendégek választanak bort, vagy inkább a te ajánlásod alapján?
A mi szakmánkban nagyon nehéz megtalálni annak egyensúlyát, hogy mi az, amire ők vágynak, és mi az, ami a pénztárcájuknak is baráti. Ezt kb. egy perc alatt kell kiderítenem, és egy mondat után kitalálnom.
A Zsolt Virgo prémium vörösbor a borászat legdrágább és legkülönlegesebb bora! Minden bizonnyal feltették már a kérdést, hogy miért kerül ennyibe?
2018-ban olyan hordókat tudtunk vásárolni, amilyenek sehol nincsenek az országban. Éreztük, hogy ebből valami nagy dolog lesz! Hogy ez szenzációs lesz! Ezek a hordók nagyon izgalmas dolgot hoztak ki ízben! Ez a bor, a pont az „i” tetején! A borversenyeken mindenhol nyer, szakmailag elismerik, hogy szenzációs. Sokan büszkén mesélik, hogy kóstolták!
Mennyiben változott a Lator Bor Bisztró az elmúlt években?
Amikor elkezdtük az éttermet egy egyszerű bisztró volt, szuper ízekkel. Fokozatosan építettük fel a prémium borokat. Majd elindultunk a kicsit fine dining irányba. Vannak egyszerűbb és bonyolultabb menüink. Minden igényt ki tudunk elégíteni! Sok visszatérő vendégünk van, akik minden apró változást észrevesznek, hogy melyik tárgy hol volt például.