MAUL Borsuli élményprogram
Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy onnantól átértékeled a borral való kapcsolatodat.
A hazai borkultúra évről évre fontosabb szerepet foglal el az életünkben. Társaságban, egy rendezvényen szinte megkerülhetetlen téma az italválasztás, és a borfogyasztás.
Az egyre nagyobb kínálat miatt, a borok vásárlása, és kiválasztása is egyre nehezebb feladat, nem beszélve a borok és ételek párosításáról, ami tovább nehezíti a kérdést.
Ha kíváncsi vagy a borok csodálatos világára, és szeretnél egy élménydús programot Magyarország legszebb borvidékén, az ország egyik legeredményesebb pincészetében, ahol igazi boros környezetben, jó borok társaságában van lehetőséged megtanulni a borkostólás alapjait.
Az élményprogram egyedülálló élményt kínál a borokkal ismerkedők számára egy speciális ismeretszerzésre, ami során valódi borászati környezetben, és nem egy „tanteremben” ismerhetik meg a borkészítés alapvető lépéseit, közvetlenül azoktól a szakemberektől, akik ezt nap, mint nap csinálják.
Az egésznapos élményprogram az alábbi elemekből épül fel:
- Legfontosabb szőlőfajták
- Szőlő termesztés, borkészítés
- Magyarország borvidékei
- Kóstolási ismeretek
- Legfontosabb borstílusok
- A borválasztás szempontjai
- Bor és étel párosítás
Kiegészítő programok
Mivel a képzés 10.00-18.00-ig tart, és közben természetesen sokat kóstolunk is, fontos, hogy a távolabbról érkező résztvevőknek megfelelő szállást biztosítsunk. A MAUL pincészet közel 50 szobával rendelkezik Villányban, amelyet kedvezményesen biztosítunk, de természetesen önállóan is megoldható. A szállásokhoz reggeli is igényelhető, és az ebéd, és közös vacsora a MAUL Lator bisztróban is a program része.
Kiknek ajánljuk?
- Azoknak, akik szeretik a bort, de még nem tudatos borfogyasztók,
- Akik a borkóstolás főbb alapelveivel ismerkednének meg,
- Azoknak, akik az itt megszerzett ismereteket, baráti társaságban, vagy az üzleti életben is tudnak kamatoztatni,
- Akik szeretnének szakszerűen bort kóstolni.
- A gasztronómia iránt érdeklődőknek, hiszen a bor alapvető része annak