MAUL Borsuli élményprogram

Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy onnantól átértékeled a borral való kapcsolatodat.

A hazai borkultúra évről évre fontosabb szerepet foglal el az életünkben. Társaságban, egy rendezvényen szinte megkerülhetetlen téma az italválasztás, és a borfogyasztás.

Az egyre nagyobb kínálat miatt, a borok vásárlása, és kiválasztása is egyre nehezebb feladat, nem beszélve a borok és ételek párosításáról, ami tovább nehezíti a kérdést.

Ha kíváncsi vagy a borok csodálatos világára, és szeretnél egy élménydús programot Magyarország legszebb borvidékén, az ország egyik legeredményesebb pincészetében, ahol igazi boros környezetben, jó borok társaságában van lehetőséged megtanulni a borkostólás alapjait.

Az élményprogram egyedülálló élményt kínál a borokkal ismerkedők számára egy speciális ismeretszerzésre, ami során valódi borászati környezetben, és nem egy „tanteremben” ismerhetik meg a borkészítés alapvető lépéseit, közvetlenül azoktól a szakemberektől, akik ezt nap, mint nap csinálják.

Az egésznapos élményprogram az alábbi elemekből épül fel:


  • Legfontosabb szőlőfajták
  • Szőlő termesztés, borkészítés
  • Magyarország borvidékei
  • Kóstolási ismeretek
  • Legfontosabb borstílusok
  • A borválasztás szempontjai
  • Bor és étel párosítás

Kiegészítő programok

Mivel a képzés 10.00-18.00-ig tart, és közben természetesen sokat kóstolunk is, fontos, hogy a távolabbról érkező résztvevőknek megfelelő szállást biztosítsunk. A MAUL pincészet közel 50 szobával rendelkezik Villányban, amelyet kedvezményesen biztosítunk, de természetesen önállóan is megoldható. A szállásokhoz reggeli is igényelhető, és az ebéd, és közös vacsora a MAUL Lator bisztróban is a program része.

Kiknek ajánljuk?

  • Azoknak, akik szeretik a bort, de még nem tudatos borfogyasztók,
  • Akik a borkóstolás főbb alapelveivel ismerkednének meg,
  • Azoknak, akik az itt megszerzett ismereteket, baráti társaságban, vagy az üzleti életben is tudnak kamatoztatni,
  • Akik szeretnének szakszerűen bort kóstolni.
  • A gasztronómia iránt érdeklődőknek, hiszen a bor alapvető része annak