Különleges évjáratok, különleges borai

A 2017- es évjárat pincészetünk számára az első olyan évjárat az újrakezdés után, amikor már nemcsak reményben és hitben erősödtünk meg, hanem az élet egyéb területein is. Lehetővé vált immár saját területről is a szüret, amely teljesen a mi kezünk munkáját dicséri. Az időjárás mellettünk volt, csodálatos és egészséges szőlőt szüretelhettünk. Optimális körülmények között zajlott a feldolgozás is. Ennek az évjáratnak már megvásárolhattuk azokat a különleges francia, amerikai és magyar hordókat, amelyek prémium minőségűvé érlelik a Maul borokat.

A nagy klasszikusok, a Lator, a Hedonista, a Dávid és a Dániel kiválóak, magas minőség és roppant erő jellemzi őket, ahogy azt már megszokhattuk.
Az alkoholok mind a négy tételnél nagyon dominánsak, emellé társul a 32 g/literes extrakt tartalom és a rendkívül lágy és behízelgő savtartalom. Idén kerül forgalomba a Creator, amely 2018-as évjáratú kékfrankos és amely már, „gyermekkorában”, hordómintaként champion díjas lett. Roppant sűrű, egészen remekbeszabott és egyedülálló.
Szintén a felső kategóriát erősíti a Démon 2018, amely egy syrah és már hordómintaként nagy aranyéremmel jutalmazták. Kimondottan illatos, csodálatosan harmonikus és erőteljes.
Egy különlegesség is helyet kapott a sorban, ez pedig a Lilla 2018, amely egy rendkívüli fajta: a carmenere. Hazánkban nagyon ritka és nagyon kevés található belőle. Végtelenül széles spektrumú, nagyon sokrétű és egy igazi egyéniség. A 19-es évjáratú sauvignon blanc, amely nálunk a Solar nevet viseli, roppanósan friss és üde, kivételes fehérbor Maul stílusban a prémium sorozat új tagja lett.

Különleges borainkat innen tudják megvásárolni: https://maul.hu/termekkategoria/borok/