Latorgiák

Ezek a mesék akkor keletkeznek, amikor a lelkeket a féktelenség angyali démona szállja meg, lehetőség nyílik a lerészegedésre és a bujálkodásra. A féktelen víziók, amelyek a bor kóstolása során törnek ránk, az illatokban, ízekben, aromákban, megbúvó rejtélyek, felfedezésre váró titkok mind itt vannak bennük, pompás csokorba szedve és felszínre törhetnek a megfelelő bor hatására. Hagyjuk magunkat hát elrepíteni a gyümölcsös kertekbe, az illatos vízű tavak partjára, az orgiák világába. Nincs ugyanis az az orgia, ami ne fulladna tökéletes unalomba, a bor hiányában. Az alkohol tartalmú italok közül, ugyanis a bornak van a legtöbb közé a szakralitáshoz. Az életen, a  véren keresztül a szent nőiesség princípiumáig, a termékenységtől a gyönyörig, mind – mind az ősi Istenekig, az emberiség megtartott és elfelejtett múltjának gyökeréig, ott a bor, amely a földi halandót az istenekhez hasonlóvá teszi.

Ezért mi, a bor szerelmesei valljuk, hogy ha valaki bort kóstol, nem csak a hegy levét, hanem a mítoszokat, a meséket, a mágiát és a titkokat is ízleli. ❤️
A Lator hatás


Ő a hús öröme,,az illatok tobzódása, az ízek kavalkádja. Azt teszi, ami neki tetszik, nem sérülékeny, nem válik áldozattá.
Beteljesült kapcsolatokat köt, a teljesítménnyel szemben közömbös, értek ítélete merőben szubjektív.
Ha betölt szépségével bárkit, hatása ellenállhatatlan.
Magnetikus vonzás keletkezik körülötte, áldozata és közötte kémiai kötés alakul ki. Erős kényszert érzünk a közeledésre.
A késztetés mély, spirituális és intellektuális .
Ha egyesülésünk szellemi természetű, úgy a kémiai folyamat az értelemben, az érzelmekben vagy a szellemiségben spirituális szinten zajlik.
Ha személyesen, testközelből találkozunk és érintjük a Latort, fizikai testünk is megtapasztalja a hatalmát, hatalmasságát, erejét és mágiáját.
Egyetlen gyújtópontba képes fókuszálni, mi teljesen elmerülünk ebben, az idő pedig észrevétlenül repül...

A pincészet legjobban ismert és kedvelt bora, a Lator nevet kapta.
Ez minden évjáratban kizárólag Cabernet Franc fajtából készül. Maul Zsolt a Franc-ban találta meg azt a fajta attitűdöt, amely borászati tudását, életét és szakmája iránti szenvedélyét jellemzi.
Ő maga is egy Lator, egy földre bukott angyal, annak minden mennyei és pokolbéli tulajdonságával, erejével és csábító varázsával.
A Cabernet Franc és Maul Zsolt találkozása oly sikeres, hogy nevük szinte összemosódik az emberek tudatában, hisz a Lator mindkettőjüket jelenti a maguk tiszta minőségében.

Jómagam, a szerencse leánya vagyok, mert az életem kötöttem a borászhoz, ezáltal mindkettőjük társaságát élvezhetem és higyjétek el, meg is teszem minden nap. 😉
B. L.

Az első Lator a 2006-os évjáratban született. Zsolt gondolatai azóta is érvényesek.
A Lator emberfeletti erővel bíró, tiszta vérű Cabernet Franc, amelyben pokoli tűz ég.
Sötét, mélylilába hajló színe, veszélyesen vonzó ízvilága lángra lobbantja az érzékeket. Önálló életet él, betörni, megszelidíteni nem lehet.
Vad markánsága egyszerre nyugtalanító és ellenállhatatlan. Ördögi csábítása fenyegető, felemésztő vágya szimbolizálja a lelke sötét oldalával viaskodó borászt.
A Lator a legmarkánsabb, a legikonikusabb, a legkarizmatikusabb bor, amit valaha készítettem.

Maul Zsolt

Az én feladatom a bor másfajta megközelítése, ami sokkal személyesebb, sokkal intimebb. Nem választom külön a Kreátort a kreációtól.
A bort kóstolva rácsodálkozom az ember tulajdonságaira is. Világossá válik mit miért tesz és hogy viszonyulok én hozzá.
A bor egyfajta nyelvezet, egy katalizátor közöttünk, amely által az emóciók világra szabadulnak. Ezeket az érzéseket öntöm újra szavakba és mesélem el nektek.

Közös életünket nem épp a kimért tempó jellemzi. Most mégis jól esik ez a lassúság.
Igen, jól esik, ahogy a Lator simogatja a nyelvemet. Meleg és cseppfolyós. Türelmes, gyengéd, csábító és simogató. A feszültség múlik, majd végképp feloldódik ebben a csókban. Kezeimmel érinteni vágyok, simogatni, becézgetni...
Melengető síma bőrt, alatta kemény izmokat, selymes hajtincseket, érzékien dörzsölő borostát...
A testet, amelybe körmömet lustán, finoman belemélyesztve az idők végezetéig csókolnám...
A Lator szinte vibrál... reagál a gondolataimra.
Érzem, hogy a szájam sarka felfelé kunkorodik.
No, persze ismerlek én! Imádod, ha felhúzhatsz.
Kifejezetten élvezed....
A szeme villan, hosszan rámnéz, a száján csábító mosollyal nyújtja a kezét.
-Gyere - szól
-Nem, kedvesem, ma én diktálom az iramot - mosolygok
Felszisszen, mikor a számba veszem, szemét lehunyja és ellazul. Nyelvemmel simogatom, ujjaimat végighúzom rajta, lágyan és ütemesen. Ahogy nő benne a feszültség, annál nehezebb nekem a koncentrálás.
Mikor a nektár első cseppjeit megérzem, a világ belevész a homályba. 💋❤️