Leírás
Kóstolójegyzet
Vibráló mély rubin szín. Illatában hamar megjelenik az érett fekete cseresznye, szeder és áfonya, ami mély, és intenzív.
Majd fokozatosan bontakozik ki a füstös kakukkfű, szegfűbors, egyfajta barnásföldes avarosság.
Kóstoláskor a tanninok simák, nem karcosak, de érezhetőek. A savak határozottak, hogy a gyümölcs édességét ne nyomja el, hanem egyensúlyban tartsa.
Közepes lecsengés, ahol a gyümölcsök még ott maradnak, de keverednek a hordófűszerességgel, és egy kis dohánnyal.
Mihez ajánljuk?
A bor elbír erősebb ízeket, fűszereket, de nem kell, hogy túlzóan nehéz legyen az étel.
Kacsamell, sertésszűz, borjú, vagy akár egy gombás ragu kiegészíti, kiemeli a bor aromáit.
Sötét csokoládétorta vagy étcsokoládé desszert, de akár egy “kocka” étcsoki is csodákra képes.


